ГЕРБ няма да води преговори с БСП и ДПС след поголовните уволнения на членове и симпатизанти, особено в районите със смесено население. Това е заявил заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията, по време на областния форум на 14-те общински ръководства и общинските съветници от партията в Благоевградска област.

Такава е ситуацията и в общините Гърмен, Якоруда, Сатовча, Белица, е посочил Цветанов. Той е заявил, че на репресии са подложени учители и директори на училища, които са симпатизанти на ГЕРБ и въпреки това партията ще дари на училището в село Дебрен компютри, е посочил Цветанов.

Според него за първи път през 24 - годишния преход има такава сложна политическа ситуация. "Тези, които на всяка цена се опитват да запазят властта си, са изсипали в София неимоверен

брой полицаи от цялата страна. Само в центъра на столицата ежедневно присъстват около 1000 - 1200 полицаи, а регионите, от които са изтеглени тези служители на реда са оголени, хората там нямат нужната защита", заявява Цветанов.

Според него на митинга на управляващите преди седмица ДПС и БСП са дали ясен сигнал и публично са оповестили своя политически съюз. "ГЕРБ ясно и категорично заявява, че на национално ниво няма да има взаимодействие с тези партии, които водят страната към национална катастрофа", категоричен е бил заместник-председателят на ГЕРБ.