Заплаха за стабилността на правителството няма, но в Реформаторския блок има една по-радикално крило, което независимо от това, че стартира в правителството, в момента не може да удържа повече, защото вижда неоткровеност и зависимост на премиера. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV евродепутатът Светослав Малинов от ДСБ.

Той изтъкна, че от партията уважават решението на Петър Москов да остане като здравен министър в кабинета на Бойко Борисов, макар че ДСБ реши да излезе в опозиция.

ДСБ подкрепя здравния министър Петър Москов и неговите реформи, не виждам как може да бъде подкрепен от нас вот на недоверие, отбеляза Малинов по повод намерението на левицата да атакува кабинета.

Да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори, е най-голямата обида, която Борисов може да си си нанесе сам, изтъкна още той.

Не снемаме доверие от определени реформи, но доверието към премиера е тежко накърнено, обобщи той.

Аз лично загубих доверие в Бойко Борисов, допълни Малинов.

„Никой нямаше да прости на РБ и ДСБ, ако не бяхме направили искрен опит да работим заедно с ГЕРБ и да изтласкаме тези промени, които са важни за България. Но и никой нямаше да ни прости, ако не бяхме дали знак, че това, което става, не ни харесва”, каза още евродепутатът.