Може да сменям различните партии, но никога не съм изневерявал на идеите си и на хората, с които съм работил. Това заяви в „Тази събота” депутатът от „Български демократичен център” Светлин Танчев, който създава новото политическо движение „Бъдеще и развитие за България” с двама от колегите си депутати от „България без цензура”.

„Избирателите ми виждат, че основата ми задача е да защитавам техните интереси”, заяви Танчев, който беше член на ГЕРБ, ББЦ, а преди това е участвал в СДС и НДСВ.

„В Америка ми натъртиха много здраво, че като видиш неправда, заставаш твърдо и се бориш срещу нея. Когато една формация не се бори за да изпълни обещаното, трябва да застана и да кажа истината”, обясни той решението си да напусне ББЦ и сега да съставя нова формация с Борислав Иглев и Георги Ковачев.

Самият Ковачев обясни, че с колегите му са опитали да спасят „България без цензура” и обвиненията на лидера на партията Николай Бареков са неоправдани. „Не към нас трябва да са обвиненията, че не сме последователни”, заяви депутатът.

Гледайте цялото интервю във видеото: