Спешно изработване на нов Закон за физическото възпитание и спорта, промени в Закона за обществените поръчки с цел облекчаване на работата на спортните федерации, ремонт на Зимния дворец на спорта, изграждане на спортен комплекс във всяка община. Това са част от приоритети в работата на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева и нейния екип, оповестени на среща с медиите днес.

Заместник-министър Йордан Йовчев ще отговаря за елитния и масовия спорт, заместник-министър Мая Тодорова е с ресор "Младеж", началник на кабинета на министъра е Николай Боршуков, а парламентарен секретар Радослав Ревански. Красимир Димитров е директорът на дирекция "Връзки с обществеността и протокол".

Боршуков беше главен секретар на спортното министерство при управлението на Васил Иванов-Лучано.

По време на Тройната коалиция той беше назначен за началник на Държавния резерв, който тогава беше под шапката на министерството на бедствията и авариите на Емел Етем. Агенцията "Държавен резерв и военновременни запаси" беше ресорна на заместник министъра Делян Пеевски.

Имената на Боршуков и Пеевски се появяват в разработката на ДАНС "Другари" на ДАНС от 2009 г. Според медийни публикации целта ѝ била да се докажат неизгодни сделки, с които е източван Държавният резерв.

Мариана Георгиева съобщи днес, че със заповед от 28.06.2013 г. е създаден Обществен съвет по въпросите на спорта към ММС от 36 човека, в който, освен изявени авторитети с биография в спорта, членуват и представители на граждански сдружения и организации. Председател на Обществения съвет е проф. Петър Киров. На първото заседание на новата структура, проведено на 16 юли, са уточнени основните моменти и опорните точки в Националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта.

Ще бъде преформулирана процедурата за отделяне на средства за физическото възпитание и спорта от Българския спортен тотализатор (БСТ), така че те да бъдат водещ потребител на средствата, набирани от БСТ, стана ясно още от думите на министъра на младежта и спорта.