Сметната палата е подала в прокуратурата сигнал, свързан с партия „Атака“.

Тя е пратила на магистратите част от одитния си доклад на политическите формации за 2014 г., свързан с партията на Волен Сидеров.

Сметната палата изпраща докладите си на прокурор, когато одиторите имат съмнения за извършени престъпления, но не обявява за какво става въпрос, докато тече разследване.

В случая такива съмнения има при набирането на членски внос от партията. В доклада на палатата срещу реда „Членски внос“ има гриф „Изпратено на прокуратурата“.

Освен това приходите на „Атака“ през 2014 г. са почти 5,5 млн. лева, като от членски внос отчитат, че са събрали 1,293 млн. лв. Похарчили са под 2 млн. лв., а се оказва, че са бавили плащания за наеми на държавни и общински имоти за около 5000 лева.

Снимка: bTV

Няма отчетени постъпления от дейността на телевизия „Алфа“.

Коментарът от партията беше лаконичен. „Трябва да се запозная с всички данни и тогава ще съм по подготвен – заяви депутатът Николай Александров – На първо четене медиите ще го изкарате нещо по-различно, така че предпочитам, когато имаме цялата информация, да ви я дадем“.

Снимка: bTV

За разлика от „Атака“ големите партии отчитат по-малък членски внос – ГЕРБ – под 90 хил. лева, ДПС – малко над половин милион. Само БСП гони резултата на партията на Волен Сидеров с 1,2 млн. лв.

Вижте повече във видеото: