Социалистът Страхил Ангелов, който на своя глава тръгна на посещение в Сирия, е готов да отиде и в Украйна. Депутатът е и в парламентарната група за приятелство с бившата съветска република.

Във вторник Ангелов ще се изправи пред парламентарната си група, за да обясни пътуването до Сирия. Днес повтори, че присъствието му в арабската държава не означава подкрепа за режима на Асад, но то е знак за новаторство в политиката.

„Ние нямаме традиция нито в партията, нито в семейството си да подкрепяме да се убиват хора за петрол и пари”, каза кратко народният представител от левицата.

При визитата си Ангелов не е говорил за търговски сделки. „Сделки не мога да обсъждам в този момент. Ситуацията в тази страна не е добра, аз не съм лешояд, не ми отива да ходя в такъв момент да говоря с техни хора по тези въпроси”.

След депутатските пътувания в Сирия и в Тайван, външният министър призова народните избраници да се консултират с неговото ведомство преди да тръгнат на път.

Иначе Ангелов не се страхувал от това, че в Сирия се стреляло и се пошегува, че оттам се върнал със сладкиш, но не и с бронежилетка.