Волен Сидеров е „пожизнен лидер” на партия „Атака” и на парламентарната й група. Така описа с една дума председателя на формацията депутатът Магдалена Ташева в предаването „Нека говорят” по bTV.

Тя определи като нелепа идеята на ГЕРБ за въвеждане на психотест за установяване на емоционалната стабилност на кандидатите за народни представители и им препоръча да се научат да правят политика. Именно поведението на Волен Сидеров, който миналата година влезе в парламента първо с палка, а после и с пистолет, бе основният мотив зад предложението на ГЕРБ.

Ташева отново не изясни откъде си представя да дойдат парите за минимална заплата от 1000 лв. и минимална пенсия от 500 лв. Популистката идея е залегнала в управленската програма на партията – т. нар. план „Сидеров”. От „Атака” избягват упреците в популизъм, като посочват, че идеята им ще се реализира, когато влязат в управлението, въпреки че на практика те са, след като лидерът им осигури кворума при гласуването на състава на новия кабинет, а след това парламентарната група подкрепя мнозинството на БСП и ДПС, което стои зад правителството.

„Метежът” в Украйна

Ташева обяви, че ще поиска оставката на външния министър Кристиан Вигенин заради посещението му в Киев на 4 март и срещата му с представители на временните власти в Украйна.

„Ние не виждаме разлика във външната политика на предишния министър Николай Младенов и сегашния Кристиан Вигенин”, разкритикува Ташева и нарече първият дипломат в кабинета „Орешарски” „един безволев, безличен, безцветен човечец”.

„Той не защитава българските интереси. Отивайки в Киев, Вигенин защити едни превратаджии. Оценката на „Атака” е, че в Украйна е извършен въоръжен преврат под диктовката на САЩ и американското посолство в Киев”, заяви Ташева в съзвучие с общата позиция на националистическата партия.

„Слушахме как Виктория Нюланд обяснява как не й харесва в следващото правителство да влезе Виталий Кличко, а неин любимец е Арсений Яценюк. Така не се сваля демократично избран президент – Виктор Янукович беше свален с въоръжен метеж – видяхме как атакуваха държавните институции. Изнесоха строго секретни държавни материали”, продължи Магдалена Ташева. „Разговорът на Катрин Аштън с естонския външен министър показва, че ЕС е част от заговора”, допълни депутатката от „Атака”.

„Ако са демократи, защо не изчакат изборите, за да решат дали да подпишат споразумението с Европейския съюз?” попита тя.

За освободителката Русия

По повод плаката, предвождал шествието на „Атака” на 3 март с надпис „Не ЕС ни освободи, а Русия!/ Да живее православието, долу европедерастията”, Ташева подчерта, че България и Русия са свързани освен от общия език, и от общата вяра.

„Педерастията не е само евро-”, допълни депутатката, известна с крайните си позиции срещу гей парадите, и изложи крайната теза на „Атака” срещу хомосексуализма.
„Хомосексуалистите искат специални сексуални права – да се легализира инцеста, издават книжки за деца гейове – става дума за едно нахлуване на тази проблематика в законодателството на ЕС, което ние ще бъдем длъжни да хармонизираме”, продължи със заплахите тя.

Ташева критикува европейските партийни фамилии ЕНП и ПЕС заради позициите им срещу хомофобията. „Те си поставят на първо място борбата с хомофобията, няма безработица, няма криза”, изтъкна Ташева, очевидно поставяйки борбата срещу хомосексуализма над реализацията на идеята за 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. минимална пенсия.