Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов се явиха в столичното следствие, посрещнати от група симпатизанти на „Атака”.

Те бяха задържани за 72 часа, а мярката им ще се гледа от Софийския градски съд.

Около 13:15 часа Сидеров и Чуколов бяха откарани в ареста на бул."Г.М.Димитров". Двама депутати от "Атака" опитаха да се хвърлят под камионетката.

Снимка: Ладислав Цветков

Адвокатът на Волен Сидеров обяви, че клиентът му е арестуван неправомерно - имунитетът му е бил снет заради конкретни извършени действия, докато сега прокуратурата базира действията си на много повече.

„Волен Сидеров е задържан в противоречие на Конституцията и процесуалните правила. Вменено му е обвинение, което не съответства по обем и рамки на обвинението поради, което неговият депутатски имунитет беше снет и разрешението му за задържане, което беше гласувано от НС”, обясни Явор Нотев, който е и депутат от „Атака”.

Арестът ще бъде обжалван още днес, а Волен Сидеров е обявил, че започва гладна стачка.

Пред столичното следствие се бяха събрали симпатизантите на "Атака", които бяха призовани да протестират чрез партийната телевизия „Алфа”. Те скандираха Волен е герой, Чуколов и той". Пред следствието има и засилено полицейско присъствие.

„Днес е 17-и - на същата дата преди два месеца се роди нашият син Волен. Тези нечистивци са избрали тази дата да ме вкарат в ареста. Това ще им се върне, защото Бог вижда всичко. Диктатурата на Борисов и на Цацаров ще падне съвсем скоро. Тя ще падне и от този ден нататък, защото преляха чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще имаме геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието”, каза Волен Сидеров преди да влезе в следствието.

Лидерът на „Атака” и депутатът Десислав Чуколов са призовани днес в столичното следствие. Двамата атакисти бяха призовани да се явят в следствието съответно в 10:00 часа и 11:00 часа по случая с нахлуването им в НАТФИЗ в нощта след местните избори на 25 октомври.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска задържането на Сидеров и Чуколов за 72 часа, като съдът ще реши дали те да останат за постоянно в ареста.

Протест на симпатизантите имаше рано сутринта на пл. „Александър Невски”, като групата се пренесе пред столичното следствие в кв. „Овча купел”. Чуколов беше сред поддържницте си и обяви пред bTV, че Цацаров изпълнява политическа поръчка.

Трябва ли Волен Сидеров да остане в ареста?