С голяма доза самоувереност лидерът на „Атака” Волен Сидеров се постави в центъра на политическите събития в България и Европа. Той видя в новия вот на недоверие за сектор „Сигурност”, който ГЕРБ планира да внесе, опит той да бъде „вкаран в интрига” заради бежанците. Освен това Сидеров увери, че формацията му скоро ще стане част от крайнодесния алианс, въпреки че основателите му Марин льо Пен и Герт Вилдерс красноречиво се разграничиха от българските националисти.

В предаването „Лице в лице” Волен Сидеров изрази мнение, че партията на Бойко Борисов проявява „огромно лицемерие”, „размахвайки” вот на недоверие заради справянето с бежанците, след като ГЕРБ не са подкрепили предложението на „Атака” за затваряне на границите, което щяло да реши проблема.

Лидерът намекна, че националистите ще гласуват против вота, макар че настояват за оставката на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

„Обвинението ми беше скалъпено от полицая във Варна. Той се е посъветвал с началниците си, назначени от Цветанов, които Йовчев не е махнал още”, заяви Сидеров.

„Чакайте да видите”

Вземайки повод от предложението на „Атака” за сурови наказания за участие в гей паради, Сидеров изтъкна, че „Европа не трябва да се сочи за пример във всичко”, защото „ЕС е построен на гнила основа”, националистът заяви, че много скоро „Атака” ще влезе в Европейския алианс на свободата.

Съюзът, създаден през октомври миналата година от председателите на френския Национален фронт Марин льо Пен и на холандската Партия на свободата Герт Вилдерс, изостави решително расистката и антисемитската реторика. Затова обединението на крайнодесните не прие в редиците си формации, които не отговарят на тези условия – унгарската „Йобик”, гръцката „Златна зора” и българската „Атака”.

„Много скоро ще ви опровергая, ние ще бъдем в съюз с Националния фронт”, категоричен бе Волен Сидеров. По думите му, критикуването на ЕС в България се възприема като еретично, както „за Съветския съюз навремето”.
Лидерът на „Атака” не пожела да посочи дали ще оглави партийната листа за Европейските избори. „Не става дума за желание, а за сбор от фактори, съпоставяне с другите партии”, обясни Сидеров.

Рестарт на АЕЦ „Козлодуй”

Волен Сидеров коментира и идеята на „Атака” за възстановяване на Трети и Четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, което той постави „в същината на идеята за България” на партията си.

Без да посочи конкретни аргументи, Сидеров отново разгърна тезата си за „националното предателство”, извършено от трима министри в кабинета „Сакскобургготски” – Меглена Кунева, Соломон Паси и Милко Ковачев. „Надежда Михайлова е започнала националното предателство, това не значи, че трябва да се продължава?” попита Сидеров.

Той твърди, че пускането на двата спрени блока е технологично възможно, защото се е „консултирал”, а България няма как да бъде изключена от ЕС заради неизпълнение на договора си за членство, защото според Сидеров договорът в „написан въз основа на измама и е нищожен”. Измамата се състои в това, че затварянето на двата блока е аргументирано пред българското общество с настояване от Европейската комисия.

По думите му, евродепутат от „Атака” е написал писмо до ЕК със запитване, а отговорът бил, че „ЕК никога не е искала такова нещо”.

„Прокуратурата да действа за „Козлодуй” толкова бързо, колкото с мен”, призова Сидеров.

Той изрази разочарованието си, че брифинг на партията му не е намерил място в информационна емисия на bTV Новините и разкритикува редакционната политика на медията със следния аргумент: „И двойно салто да направя в парламента, то ще остане скрито.”