„Битката на „Атака” е последователна и неотклонна. Вече действаме и затова сме готови, внесли сме в деловодството 43 законопроекта. Те се отнасят до най-важните въпроси на българския народ”. Това заяви лидерът Волен Сидеров в словото си от трибуната на 43-ия парламент.

„В 43-тото Народно събрание имаме 49 партии, освен „Атака”. Питам – защо когато бяха на власт, не подобриха живота на българите, а го влошиха? Този въпрос ще се стоварва от тази трибуна редовно. Ние ще го задаваме редовно. Ще бъдем във функция на коректив”, даде заявка той.

В началото на своето слово Волен Сидеров поиска да се отстранят от залата "символите, които не са легитимни", визирайки знамето на Европейския съюз.

След това се обърна към посланиците в ЕС и ги призова да предадат на своите лидери "незабавно да прекратят идиотските санкции срещу Русия". "Вашите собствени народи ще ви принудят да го направят, като свалят с гръм и трясък сегашните лидери, които са марионетки на САЩ. За съжаление, вече няма лидери като Шарл дьо Гол", каза Сидеров на посланиците.

Според него трябва да се сформира нов Европейски съюз на база на християнските ценности и на базата на истинския народен суверенитет. „Това в момента не е така – този ЕС не работи за европейските народи, а против техния интерес", обяви Сидеров.

"Ние българите не искаме да ни тикате във вражда с нашата освободителка", поиска да предадат посланиците на своите лидери още Сидеров.

"Който гроб копае другиму, сам пада в него", обърна се Сидеров към "гробокопачите" на партията му. Той благодари на онези български граждани, които не са влезли в "сценария" на последните избори. Сценарият, по думите му, е включвал "Атака" да не е в парламента, а ГЕРБ да има пълен комфорт.

„Ще вършим своята народополезна дейност и в този парламент и ще гледаме как в канализацията на историята потичат всякакви партии и коалиции”, закани се Сидеров.