Ще излязат и следващи списъци, само че със сумички срещу тях. Този, който пуска този списък, казва: Щом това съм запазил, правете сметка за другото, което е при мен. По този начин депутатът от ГЕРБ Методи Андреев коментира в студиото на "Лице в лице" изтеклите списъци с лица, гостували в кабинета на Цветан Василев.

По думите му класифицираният все още доклад от KPMG показва, че повечето раздадени от КТБ кредити са били без никакво обезпечение.

Социологът Юрий Асланов подчерта, че в случая проблемът е в липсата на контрол, а не в некачественото законодателство. По думите му регулаторите са пропуснали случващото се в банката: „Това закон не може да го реши, това е корупция”.

Той коментира, че се създава впечатлението, че всички са се срещали с Цветан Василев, като по-интересна е липсата на някои, които се смятаха за близки до банкера.

Политологът Антон Тодоров нарече КТБ „полигон на Сатаната” и посочи, че всички, занимавали се с политика у нас, са получавали кредитиране от нея. Той се изказа скептично за възможността изчезналите пари да бъдат събрани.

Тодоров заяви, че Цветан Василев е бил секретен сътрудник на ДАНС и коментира, че поне още 3 банки са застрашени от съдбата на КТБ.