Президентът Румен Радев извика в сградата на своята администрация голям брой познати и не толкова познати лица от сферата на държавното управление, като през деня се предполагаше, че сред тях са и бъдещите служебни министри.

Най-известното име сред гостите на държавния глава бе Екатерина Михайлова, бивш зам.-председател на Народното събрание и депутат от СДС и ДСБ.

„Няма да ставам служебен министър, никой не ми е предлагал. Имам да си оправям неща отпреди“, каза пред журналисти тя.

Снимка: БГНЕС

На "Дондуков" 2 пристигнаха „вечният бюджетар” Кирил Ананиев, който ще е служебен министър на финансите и бившият зам.-министър на труда Гълъб Донев.

Снимка: БГНЕС

В президентството влезе и актьорът Рашко Младенов, който ще стане служебен министър на културата. На бегом покрай журналистите мина и дипломатът от кариерата Ради Найденов, който беше началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски.

Снимка: БГНЕС

Разпознат да влиза в президентството е и Пламен Узунов, който е бивш началник на пловдивската полиция.

Около 17 часа Румен Радев напусна президентството.

На въпроса дали видените днес лица са министрите от бъдещия служебен кабинет, от прессекретариата отговориха, че не могат да потвърдят и че и вчера, и днес се провеждат делови срещи по различни въпроси. Към момента все още не са назначени и много от сътрудниците на президента - секретари, членове на съвети и комисии.

Яснота имаше чак около 19 часа.

Единственото потвърдено през деня бе, че президентът е подписал укази за назначаване на журналиста Елена Йончева за секретар по медийните въпроси и Цветан Тимева - за секретар по регионалното развитие.