Предложението на Борисов ме кара да изпитвам известно съжаление, защото явно в момента той не е на нивото на собствените си избиратели, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНТ предложението на лидера на ГЕРБ от вчера за съвместно сваляне на властта.

„За българските граждани темата отдавна не е как да се сглоби ново мнозинство в следващия парламент. Доста бакалски е подходът на г-н Борисов и съм убеден, че той не отговаря на интереса на избирателите на ГЕРБ, част от които също протестират в момента”, добави той.

Според лидерът на ДСБ въпросът е как да не се допусне следващо управление, което би си позволило да излъчи Пеевски начело на ДАНС или което подобно на управлението на г-н Борисов.

Председателят на СДС Божидар Лукарски коментира, че партията му не може да предприеме общи действия с ГЕРБ, заради множество различия.

Вчера предложението на Борисов беше категорично отхвърлено и от друга партия в Реформаторския блок. „Не, "Движение България на гражданите" не се занимава с механично събиране на проценти”, заяви лидерът на движението Меглена Кунева.