Реформаторският блок поиска подкрепата на "ранобудните студенти" срещу правителството "Орешарски". В писмо, разпространено и до медиите, от десния съюз призовават недоволните млади хора да подкрепят политическите решения, предложени от реформаторите за излизане от кризата, пише БТА.

Убедени сме, че следващото правителство на България трябва да бъде реформаторско правителство с кратък мандат - като гаранция, че не става дума за поредната безпринципна промяна на върха, а правим първа крачка към възстановяване на почтеността в политическия живот, пише в текста.

"Десните" подчертават, че задачата пред такъв кабинет е да предприеме спешни мерки и да започне реформите, предложени от Блока, след което - да подаде оставка.

За този път търсим вашата подкрепа, както и подкрепата на всяка политическа и гражданска организация, която е в опозиция на това правителство, се посочва в писмото. От десния съюз припомнят, че подкрепят студентските протести от самото им начало. "Днес ние предлагаме път за излизане от тази криза. Път, по който оставката е само първа крачка. Даваме си сметка, че сами не можем да се справим със задачите пред българската политика днес, защото доверието в политиците е убито" пишат лидерите на блока.