Това, което ни събира с Патриотичния фронт е много повече от това което ни разделя. Това коментира отношенията Найден Зеленогорски от ДБГ след среща на членовете на парламентарната група на Реформаторския блок, предаде БТА.

Изказването на бившия плевенски кмет е знак за сериозно развитие в отношенията между двете обединения. Реформаторите се противопоставяха на "националпопулизма", като изказванията им в предизборната кампания говореха за непримиримо отношение не само към "Атака", но и към ВМРО и НФСБ.

В същото време, представители на Патриотичния фронт също не спестяваха по-крайни квалификации към РБ и особено към НПСД и Касим Дал.

„За нас Патриотичният фронт като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант”, посочи днес Зеленогорски.

„На този етап нямаме проблем АБВ да подкрепят определени политики и позиции, но за нас ако има коалиция тя трябва да е дясноцентристка”, коментира още той.

Корман Исмаилов от НПСД посочи, че предстоят двустранни и тристранни преговори включително и с ПФ. Според него тези срещи трябва да се състоят тази и следващата седмица.

На срещата са обсъждали правилника на ПГ и все още не са избрали ръководство на групата. За последното има два варианта - да има едноличен председател или да има съпредседатели, каза Найден Зеленогорски и обясни, че групата ще се събере отново в неделя и тогава ще бъде приет и правилника й.