„Антимонополни действия и мерки няма и не може да има". Такъв извод си е направил съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов след обръщението на президента Росен Плевнелиев към нацията. "Дали може да изпълни всичко? Категорично не може”, отсече Костов.

"Той си противоречи президентът. Той, ако иска да се случат толкова неща, трябва да отложи разтурването на парламента. А той маркира, не начерта нищо, нахвърли популистки. Това беше най-популисткото слово, което съм чувал последните години", заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

"Мисля, че ние сме се отнасяли достатъчно отговорно. Да, правили сме грешки, но аз мисля, че не може да има човек, който е работил и не е допуснал грешки", обяви пък съпредседателят на ГЕРБ Красимир Велчев. В речта на Плевнелиев се прокраднаха и упреци към правителството в оставка.

„Ние сме за това да се вливат нови лица, но трябва да има приемственост. Може би аз трябва да си отида, защото трябват нови лица. Като се направи анализ, има структури, има предложения”, добави Велчев с уговорката, че дава висока оценка на ГЕРБ.

„По време на речта на президента Плевнелиев правителството показателно изцяло отсъстваше от парламента, то се занимава в момента само с вършене на безобразия, унищожаване на документи. В страната има безвластие”, констатира „червеният” лидер Сергей Станишев.

Изказването на държавния глава коментира и патриарх Неофит, който беше в парламента по покана на Цецка Цачева. „Евентуално в следващия парламент ще се занимая по-спокойно”, обяви Негово Светейшество. На въпрос дали църквата може да успокои ситуацията, той каза: „Ако се намерят хора, които ще послушат нейния глас, а той е доколкото е възможно – живейте в мир помежду си. Този глас да възприемат. Тогава и протестите ще бъдат градивни и няма да се страхуваме за живота на никого. Да намерим пътя, по който най-безболезнено и най-добре ще се постигне целта”, призова патриархът.

Неговото послание към българите е да се обичат един други и доколкото е възможно да живеят в мир с всички помежду си.

  • Косачът от село Бъзън празнува оставката на кабинета
  • 400 жители на Бисер подкрепиха ГЕРБ
  • В първите месеци парламентът се занимаваше с битови проблем
  • Последно заседание на 41-ото Народно събрание
  • Цветанов към полицаите: Всеки от вас изпълни достойно професионалните си задължения
  • Жертви на „Наглите”, „Октопода” и „Килърите” на отчета на Цветанов
  • С един крак извън властта, Павлова обеща готова "Тракия" до лятото
  • Десислава Атанасова даде заявка за участие в изборите
  • Основна грешка на ГЕРБ - съсипването на малкия и среден бизнес
  • Тройната коалиция води в състезанието по мерене на магистрали