Волен Сидеров води разточителен живот от години, твърди бившият депутат от „Атака” Стоян Иванов, който върна лентата и разказа пред bTV за скъпи вечери и празненства, в които е участвал и самият той.

„Той пръскаше хиляди левове за по една вечеря, пиеше алкохол за хиляди левове. Поръчваше се, например, бутилка водка за 1000 лв., вино за 700 лв. За един обяд на 7-8 души са правени сметки от по 4000 лв., но съм чувал и за доста по-баснословни сметки”, разказа Иванов.

Той разказа, че е присъствал на такива мероприятия. „Не ми даваха да си плащам собствената сметка – вземал е касови бележки, за да оправдае разходите, най-вероятно са от субсидията, от партийната каса”, обясни Стоян Иванов. „Колко е заплатата на партийния лидер, на най-приближените му, на такива въпроси не се даваха отговори”, допълни той.

„Не искам да влизам в клюкарска история – всеки има право да си хване млада любовница, но когато се прави с парите от партийната субсидия и след като е обещавал на избирателите си справедливост…”, възмути се Стоян Иванов и подчерта, че посещението на депутатите от „Атака” в Куба неслучайно е съвпаднало с рождения ден на Деница Гаджева.

На общите ваканционни преживявания Волен Сидеров и Деница Гаджева и престоя им в парижкия хотел „Льо Морис” около рождения ден на депутатката през миналата година се спря и съпредседателят на партията Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов. Той показа фактури от хотела, за които твърди, че са оригинални и не са изнесени в публичното пространство за първи път.

„В този хотел отсядат шейхове, хора, които притежават милиарди. Били са там една седмица, нощувката струва 1100 евро. Във фактурата има графа наемане на лимузина с шофьор за 1700 евро. Цялата сметка е на стойност 14 808 евро”, обобщи Касабов.

„Не може да говориш безумни популистки приказки, а да харчиш такива суми”, възмути се съпредседателят на НФСБ.

Той заяви още, че лидерът на „Атака” притежава пет офшорни сметки, всяка с по 100 000 долара. „Защо, след като е сезиран и г-н Цацаров (главният прокурор – бел. ред.), защо никой не пита откъде са тези 500 000 долара. Никой не споменава нищо – това е най-голямата пазена тайна”, подчерта Валентин Касабов.