Каквито и причини да търсим за масовите протести в София, те са продиктувани само от едно обстоятелство – насаждане на представители на ДПС във властта. Това заяви на пресконференция съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) Валери Симеонов, след като стана ясно, че формацията се обединява с ГОРД на Слави Бинев.

„След първите назначения на министри от ДПС, НФСБ излезе с категорична декларация, че не одобрява поставянето на ръководи места представители на противоконституционната, протурска партия ДПС и това още в първите часове определи нашето отношение към управлението на Пламен Орешарски. За нас това е управление на кукла на конци. Голяма част от кукловодите са извън страната, останалите са представители на олигархичния елит на България. Няма как да одобряваме правителство, което насажда представители на ДПС не само в министерски кресла, но и на местата на областни управители, зам.-областни управители”, коментира Симеонов.

Той прогнозира, че предсрочни избори ще има до Нова година. „Студените месеци на късната есен ще радикализират силно процесите в България. Всеки месец допълнително управление на Пламен Орешарски е пагубен за България. С такива протести оставка не може да се получи. Трябва да се възпрепятства работата на институциите, блокада на домовете, за да видят народната любов”, заяви Симеонов и изтъкна, че най-полезно в момента би било Конституционният съд да касира изборите.

На въпрос за отношението на НФСБ към ГЕРБ, Симеонов заяви: „Обидно ми е да отговарям на този въпрос. Не знам дали имаше друга медия, освен „Скат”, която от първите дни започна да вади злоупотребите на управлението на ГЕРБ. В момента с КРС водим над 8 дела, които сме спечелили на първа инстанция. Не знам дали има и по-санкционирана телевизия от „Скат”. Не може да има промяна по отношение на ГЕРБ. Позицията ни е последователна”.

Валери Симеонов заяви, че не се водят разговори с ВМРО, тъй като от тях не е заявено желание за такива. Той допълни, че биха водили разговори и с „Атака”, но не и със сегашното ръководство на партията.

На въпрос защо екипът на телевизия „Алфа” не е бил допуснат до пресконференцията, Валери Симеонов отговори: „Екипът на телевизията обикновено е като предния отряд на шпицкомандите и целта не е да се задават въпроси, а да се компрометира пресконференцията. Решихме, че няма смисъл да правим циркове. Когато г-н Сидеров идва в Бургас, по правило телевизия „Скат” е винаги изолирана. Екипите не са допускани и на пресконференции на „Атака” в централата в София”.

„В момента Волен Сидеров прави това, което правеше по време на управлението на ГЕРБ – създава проблеми на „Скат”. Лично Сидеров седеше всяка седмица при Симеон Дянков. Волен Сидеров се оказа доста отмъстителен човек. В момента е разпратил писма до всички кметове по Черноморието с искане да му бъде предоставена пълната строителна документация на обекти на телевизия „Скат”. Това са обекти, които са въведени в експлоатация преди години и са по всички изисквания”, заяви още Валери Симеонов.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите