73 милиона лева отидоха при тютюнопроизводителите. Премиерът Бойко Борисов символично връчи „големия” чек на председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев в Кърджали.

Средствата са осигурени по схемата на национални доплащания и вече са заредени по сметките на стопаните от Държавен Фонд „Земеделие”-Разплащателна агенция, съобщават от Министерство на земеделието и храните.

„Обещахме нещо и го направихме, хората ще получат парите си”, заяви министър Мирослав Найденов, който също присъства на тържественото предаване на парите.

За втора година осигуряваме национални средства за сектор тютюн, защото това е единственият поминък на хората тук, обясни премиерът Борисов. Той обеща, че допълнителни средства ще има и за секторите животновъдство и зеленчукопроизводство.

От асоциацията на тютюнопроизводителите благодариха за усилията на земеделското министерство за подпомагане на бранша.

След като „предаде” парите на тютюнопроизводителите, премиерът се срещана и с металурзите в Кърджали, които продължават стачката си заради неизплатени заплати. Борисов ги призова за още малко търпение, докато в разрешаването на проблема се намси международен мениджмънт.