Въпреки че точно неговият кабинет бе замесен в редица скандали със СРС-та, Бойко Борисов обвини днес правителството на Пламен Орешарски в масово подслушване на телефоните на политически опоненти. Пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ обясни, че така управляващите „искат да си откупят време, за да може повече да крадат”.

„Контрабандата расте. Румен Петков им го каза. Първанов им го каза. Подслушват телефоните. Искам да ги предупредя, Йовчев и Писанчев - да не го правят, защото няма да могат да се оправят после. Подслушват наред. Само че ги пускат през други градове да ги правят, където не знаят, и правят такива номера. Да подслушваш лидери на опозицията е тежко нарушение в цял свят. Лютви Местан каза, че ще излизат и други записи - аз, на мястото на прокуратурата, щях да го викна и да го питам откъде знае. И понеже знам каква е технологията - подключили са телефона към някой друг телефон, ще източат някой разговор, пак личен, и ще го пуснат в обръщение”, каза още бившият премиер.

Според него прокуратурата трябва да пита Местан кой от ДАНС му докладва. „Ако главния прокурор е искал, досега е трябвало да се сезира, той гледа телевизия и чете. Той прекрасно знае какво е казал Местан и го е казал публично, а именно, че ще излизат и други записи. Чул е и как Станишев заплаши с „вървете си с мир, иначе ще стане по друг начин”. Другият начин най-вероятно е с компромати като Костинбродската печатница”, добави Борисов.

Той упрекна и медиите - че не питат за Христо Бисеров, който беше зам.-председател на ДПС и кадровика на партията от 20 години, както и дясната ръка на Доган.

„Неговото е висша степен на корупция, а лидерът му със сигурност е знаел за това. Много ми е странно, и интересно дори, как всички медии, ежедневно, се интересуват - какво ми е мнението за депутатите, напуснали Парламентарната група на ГЕРБ. А аз истински се интересувам - какво става с отлюспения депутат от ДПС Бисеров? Или като бяха предупредени, и той напусна, всички разбират, че това е само игра”, каза Борисов.

На въпрос как си обяснява „убийственото медийно мълчание”, Борисов отговори: „С тоталната цензура, с тоталния натиск от правителството, за да не се говори по неудобните въпроси за тях”.