Много е важно да чуем оценката за ситуацията в България, такава, каквато е днес. Но и разбира се, с поглед в бъдещето.
Това каза президентът Росен Плевнелиев, който прие на среща лидера на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева и председателя на ДСБ Радан Кънев.

Президентът посочи, че през този месец организира поредица от срещи с парламентарно и извънпарламентарно представени политически сили. Той заяви още, че е много важно за него като държавен глава да държи отворени вратите на президентската институция за всички отговорни фактори в държавата, политически формации и хора с мнение, позиция и визия за това къде сме в момента и къде искаме да отидем.

Росен Плевнелиев коментира, че планира сериозна група от срещи до края на месец август. "Включително, подготвям и публични дебати, които да бъдат свързани с това, което най-много вълнува гражданското общество", каза президентът.

Лидерите на ДСБ и на ДБГ изразиха подкрепата си за позицията на държавния глава, че дадените обещания за прозрачност в управлението трябва да бъдат валидни и по отношение на публичните разходи.

Президентът отново изрази надеждата си за провеждането на ефективен и по същество дебат в парламента по актуализацията на бюджета.

Подчертана беше също така необходимостта от повишено внимание към условията за развитие на малките и средните предприятия, които създават над 70% от работните места у нас.