Организацията на изборите беше много добра. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният министър-председател Огнян Герджиков.

„Искам най-сърдечно да благодаря на всички вас за приноса ви за провеждането на изборите. Организацията беше наистина много добра”, подчерта той и се обърна специално към военния министър Стефан Янев, който „беше натоварен с тази тежка мисия и се справи блестящо”.

„Благодаря на вътрешния министър Пламен Узунов, който направи всичко възможно, за да осигури спокойствието и реда при провеждането на изборите. Да благодаря и на външния министър Ради Найденов за организацията на изборите в чужбина и на всеки от вас, който има принос за това да направим едни добри избори, което беше основна наша задача”, заяви още служебният премиер.

Вотът и този път беше белязан от сигнали за купуване на гласове и контролиран вот, разследвания на bTV и други медии показаха изборни брокери, а пускащите бюлетина в Турция се редиха с часове на опашки, след като ЦИК не им разреши да попълват декларации извън секциите. В същото време, на Запад изборите минаха по-спокойно, но и с по-малко участие в сравнение с тези за президент.