„Атаките срещу опитите на традиционната десница да се обедини, като тези на вътрешния министър Цветан Цветанов, показват, че са засегнати интересите на ГЕРБ.” Това заяви в студиото на „Тази сутрин” Надежда Нейнски, бивш лидер на СДС.

Евродепутатът прекрати членството си в Съюза на демократичните сили, а наскоро оглави преговорите с ДСБ от името на изключените и напусналите съюза, които целят възстановяването на Синята коалиция за парламентарните избори догодина.

„Процесът тече от известно време. Целта е останалите хора в СДС да обслужат интересите на ГЕРБ,” коментира още Нейнски нападките на управляващите, някои от които бяха насочени лично срещу нея.

„Управляващите наричат СДС марка. Необходим им е символ, който да ги легитимизира като демократичния партньор на СДС,” смята бившият външен министър на България.

Критиките на Нейнски към ГЕРБ били точно в това дали са демократична партия. „Виждате какво се случва например с избора на конституционен съдия, за който дори президентът даде своята оценка,” посочи тя.

„Единството е единствената формула за десницата, за да стане гарант, че демократичните промени в България няма да бъдат променени,” заяви Надежда Нейнски. По думите й ключово е да бъде съхранена истината за реформите в България.

„Не сме герои в сериал, за да си прощаваме,” каза Нейнски в коментар на отношенията й с друг бивш лидер на СДС Иван Костов, с когото, след разединение в миналото, сега търсят обединение.