България върви от криза към катастрофа, затова е нужна партия, която да управлява, борейки се с корупцията. Тя между другото беше най-ниска при правителството на НДСВ, а сега при кабинета „Борисов” е най-висока. Това каза пред bTV Минчо Спасов - един от кандидатите, номинирани за лидерския пост на жълтата партия.

По думите му „Националното движение за стабилност и възход” винаги е било против практиката за заменяне на имоти – един от най-големите корупционни проблеми на страната, според Спасов. „През 2007 г. НДСВ наложи забраната върху заменките. Най-големите ги е направил депутат от ГЕРБ, който сега е вносител на скандалните промени в Закона за горите”, посочи още политикът.

Неговите съпернички за лидерския пост на партията - Любка Качакова и Христина Христова, се обядиниха около позицията, че „слуховете за смъртта” на НДСВ са преувеличени. „Имаме силни резултати на местните избори и целта е влизане в парламента”, каза уверено Христова.

Качакова пък призова за по-активна политика и изразяване на позиция по актуални теми от страна на партията, която към момента не е представена в парламента. „НДСВ се съхрани и оцеля –стабилизирахме я, но имаме нужда да сме по-активни, да сме в събитията, а не да ги коментираме, след като са се случили”, коментира Любка Качакова.

По думите й темата за имотите на Симеон Сакскобургготски е била политизирана – „явна атака” срещу НДСВ.