Всяка опозиция трябва да е готова за избори. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред Дарик радио.

„Нека видим развитието на процеса, включително и през зимните месеци, когато дясната политика ще постави все повече хора на ръба на оцеляването”, допълни Миков. Според него предсрочни избори могат да се случат, ако сегашното управление не може да се справи с обстановката.

Миков коментира и изминалите местни избори и резултата на БСП от участието си в тях. „Тежка загуба, която е повод за действие и стъпки за една по-силна социалистическа партия”, посочи лидерът на БСП. Според него най-голяма е загубата за демокрацията в България. „Ясно е, че ако работата с изборите продължава така, те губят своя избор в България и съответно не дават прелегитимиране на властта, което е много необходимо на една демократична страна”, допълни той.

„Трябва да демонтираме самозаблудите, че хората ще подкрепя БСП само заради 125-та годишниниа, която ще празнуваме през 2016 година”, каза Миков.

По повод евентуалната му втора кандидатура за председател на БСП Михаи Миков каза, че не иска на всяка цена да заеме този пост.