Лидерът на ДПС ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за твърденията, че му е донасяна информация от СРС-та. Това обяви самият Лютви Местан от парламентарната трибуна.

„Имайте мяра в тези обвинения”, обърна се той към Красимир Велчев от ГЕРБ във връзка с негово изказване, че един от мониторите в залата на парламента е предназначен персонално за Местан.

„Не можах да се сдържа от лицемерието и наглостта, с която се излиза на тази трибуна. Знам, че Местан ръководи Народното събрание, но нека да има информация за всички”, добави още Велчев, в изказването си, насочено към лидера на ДПС.

Той пък на свой ред размаха пръст и обяви намеренията си спрямо Борисов. „Не ме дразни, че обявихте този монитор за предназначен персонално за мен - това е груба, дебелашка шега. Но ме дразнят твърденията на вашия лидер, в които има клевети, не по мой адрес, а по адрес на институции, че са ми донасяли информация от специални разузнавателни средства, затова ще се срещнем в съда. Правя го не заради честта си, а заради институционалността на демократична България”, заяви политикът.

Преди около седмица в парламента лидерът на ГЕРБ обясни как Местан и Станишев се „издали”, че го подслушват. Според Борисов имало хора от службите, които „донасяли” информация на политическите му опоненти и те знаели неща, които не би трябвало и нямало откъде да знаят.