Председателят на СДС ще подаде оставка, ако не десницата не постигне обединение. Мартин Димитров обяви намерението си пред Дарик радио.

Той смята, че правилното решение не е „сините” сами да отидат на изборите или пък в коалиция извън дясното политическо пространство. Димитров обаче посочи и че трябва да се мисли за разширяване на „Синята коалиция”.

Димитров уточни, че десните не управляват заедно с ГЕРБ, защото Бойко Борисов е сгреширл като се е коалирал с „Атака”, което е довело до това сега България да затъва все повече.

Въпросът е кога в България ще свърши епохата на популизма, на лесните и на атрактивните решения, смята Димитров според когото след залитането в популизма идва и здравият разум.

Стане ли напечено, хората посягат към „Синята коалиция”, каза Димитров обявявайки, че единствено десните имат опит в извеждането на страната от криза.

Димитров смята, че бъдеща коалиция с ГЕРБ няма как да се получи, тъй като партията на Борисов се е доказала като хаотична и без ясни програми с очаквани конкретни резултати. ГЕРБ показаха, че са тотално импотентни по отношение на икономическата политика, добави Димитров.

За мен е важно да съхраним СДС и „Синята коалиция” докато хората си кажат, че няма кой освен нас да решава тези важни проблеми, посочи той.

Димитров определи позицията на Петър Стоянов, който се закани, че няма да гласува за СДС,а ако партията се яви на изборите с ДСБ, като емоционална.