Депутатът от „Атака” Десислав Чуколов не бил нарекъл изродчета всички протестиращи, а онези, които върлували, чупели и палели рекламни материали на партийната телевизия „Алфа”. Той риторично попита как се наричат хора, които трошат. Отговорът на водещите на „Лице в лице” беше „вандали” и „хулигани”. Все пак Чуколов не се извини и не мотивира думите си. „Който посяга на политическия си опонент и не може да изтрае мнението му, се нарича фашист”, заяви той.

Народният представител дори съзря сценарий за рушенето, „написан” от в-к Капитал, който е собственост на бизнесмена Иво Прокопиев. Наскоро медиата пусна карта с рекламните материали на „Атака” из цялата страна и така според Чуколов насочила вниманието в определена посока.

„Тези хора, които ги бива в обидите и квалификациите, направиха нещо недопустимо. Когато „Атака” прави масови мероприятия, бил съм комендант на повечето, сме спазвали закона, уведомявали сме Столична община”, твърди Чуколов. Бяха му припомнени всеизвестни случаи, в които Волен Сидеров и негови съпартийци са вдигали скандали, организирали са метежи, обиждали са журналисти и обикновени граждани, нахлували са в частни медии, но Чуколов държеше на думата си.

В свое изявление във фейсбук той нарече вътрешния министър Цветлин Йовчев „льохман” след като протестиращи скъсаха билборд на „Алфа”. От Европа ни казват да спазваме законите. Спазват ли се законите? – не. Льохман е човек, който не си върши работата. Йовчев така направи, че не се появи реакция. Месеци наред тези хора безчинстват”, каза Чуколов.

На въпрос нормално ли е лидерът на партия „Атака” да ходи въоръжен в НС, заместникът му каза, че Сидеров има разрешение за пистолет и попита „Откога е забранено да носиш пистолет под палтото”.

„Има закон за събранията, митингите и манифестациите. Там пише, че масови мероприятия след 22 ч не се изършват. Едни контейнери се бутат към полицията. Тези хора какво да ги правят? В Брюксел ги арестуват. Там пред ЕП има бетонни ограждения”, каза Чуколов по повод снощната ескалация на напрежение пред Парламента.

По думите му партия ГЕРБ тласка държавата към анархия. Чуколов твърди, че полицията има доказателства, че партията на Бойко Борисов стои зад протеста и се надява много скоро да излязат наяве. Той призна, че не е съвсем сигурно дали тези улики биха издържали пред съда.

С думите „тези хора, които наричат себе си протестиращи, не казват една дума за запазване на българската земя и повишаване на пенсиите”, Чуколов насочи разговора в „любимата” тема на „Атака” за мораториума върху продажбата на българска земя на чужденци.

„В най-бедната държава в ЕС има протести с 200-300 души без нито едно социално искане и ми казвате, че това е автентичен протест”, възмути се депутатът и добави, че някои протестиращи се държат като талибани.

Според него било спекулация, че и сега чужденец може да купува наша земя, след като даде 2 лв. за регистрация на фирма. „Ако тази фирма се разпадне, той не взема земята”, обоснова се Чуколов. Той спомена за табели из България с оферти за изкупуване на земя, под които има телефонни номера в Турция и Кувейт.

Мораториум за продажба на земи на тези страни би била в нарушение на Конституцията. Чуколов обаче, който по темата „протести” нееднократно се позова на върховенството на закона, каза „ще я променим конституцията, това е процедура”. Партия „Атака” има кауза и тя се казва „България”, каза още националистът.

 

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите