Коалиция за обединена демокрация (КОД) – така се казва новата коалиция на политическата сцена у нас. Това обяви пред bTV един от учредителите й Илиана Раева - учредител на партия „Обединена България” и президент на Българската федерация по художествена гимнастика.

Раева поясни, че коалицията ще има своя листа за евроизборите, но самата тя няма да е в нея. Две партии щели да се включат в обединената формация – едната е Християндемократическата партия с лидер (ХДП) Ирина Абаджиева-Репуц, а другата Раева засега запази в тайна.

Известната българска спортистка разкри още, че „Обединена България” вече има структури в 22 области и над 70 общини. Разполагала с над 170 координатора, „които работят без стотинка - всичко до момента е една „апостолска работа”.

„Ще се търси обединението в името на избора, свободата, щастието – ще се търси коалиция с НПО, личности, партии, всякакви организации. Имаме една идея и една цел – интересите на страната. Действията ще ни отличат от останалите”, заяви Раева.

Именно тази цел за промяна я обединила с формацията на Репуц. „Аз самата бях спряла трайно да гласувам. От години с една родителска организация водим борба да направим образователна реформа, междувременно осъдихме 3 пъти държавата. Затова се запитахме дали не можем да променим нещата по друг начин”, каза самият лидер на ХДП.