Истинският профил на Бойко Борисов във Фейсбук е бил хакнат малко преди 18.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Страницата на лидера на партията в социалната мрежа беше създаден във вторник – като отговор на множеството фалшиви профили.

Два са начините за блокиране на профил във Фейсбук - или да бъде докладван едновременно от множество организирани групи, или да бъде хакнат.

Иначе - за по-малко от денонощие в мрежата, Бойко Борисов е събрал над 8400 последователи и е приел близо 600 покани за приятелство. За разочарованите фенове, които писмено се оплакват, че не са били приети веднага, Борисов обяснява, че ще го прави постепенно, за да не го блокират от Фейсбук.

Веднага след като Борисов създал профила си, журналистите от печатните медии започнали проверка дали страницата наистина е негова.

Борисов вече е направил няколко политически поста в мрежата. Последният съдържа обвинения за политически уволнения към Тройната коалиция. Хората пък пишат и слагат на стената му какво ли не - от сърца и обяснения в симпатия до писмено изложение за тревогите си от ситуацията в Сирия.

ГЕРБ са категорични - всеки пост на стената на Борисов е писан лично от него.