Депутати от ГЕРБ внасят два сигнала в прокуратурата срещу министъра на отбраната Ангел Найденов. Единият е за отпускане на спомагателни средства на обществена организация, а с втория искат да се установи дали има конфликт на интереси при назначение в "Терем" на Мариян Йовчев. Това обяви на пресконференция бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев.

Според него общо са раздадени 68 490 лв. материални средства, 3000 лв. от които на обществената организация „Независимия национален съюз на офицерите”.

ГЕРБ призовават също да спре политическата чистка и назначения във ведомството. Според тях неоснователно са предприети действия за освобождаване на постоянния секретар на МО Добромир Тотев.

Масово, според ГЕРБ, се освобождавали и хора от търговските дружества и се назначавали партийни креатури, близки до БСП.

„Защо си позволяват да правят политически уволнения и назначения на хора, близки до властта”, попита Валентин Радев. Според него целта била да разчитат на тези хора за следващите избори. „Нека спрат с това”, призова още депутатът.

От ГЕРБ за пореден път обърнаха внимание и на орязания бюджет за отбрана. В същото време, когато не се вдигат заплатите във войската, политическият кабинет на министерството си е увеличил възнагражденията от средата на миналата година до момента с общо 56 на сто. За войската - няма нищо”, коментира Радев.

Бившият военен министър Аню Ангелов отбеляза, че решението на МС от миналата седмица за продажба на имоти по морето с отпаднала необходимост се прави в края на мандата на това управление.