ГЕРБ оглави двете временни комисии - по правни въпроси и по бюджет и финанси. Бившият областен управител на София-град Данаил Кирилов пое правната комисия, а Менда Стоянова - бюджетната.

Временната правна комисия ще се занимава най-вече с изготвянето на нов правилник за работа на Народното събрание и ще функционира до създаването на постоянна комисия по правни въпроси. На временната бюджетна комисия пък ще бъде възложено изготвянето на доклад върху доклада на БНБ за събитията около КТБ, както и разглеждане на подготвената от служебното правителство актуализация на бюджета за 2014 година.

В правната комисия влизат 7 представители на ГЕРБ - Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Добромир Проданов и Свилен Иванов, трима от БСП - Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, трима от ДПС - Четин Казак, Хамид Хамид и Митхат Метин, двама от Реформаторския блок - Петър Славов и Димитър Делчев, двама от Патриотичния фронт - Христиан Митев и Емил Димитров (по-известен като Ревизоро), по един от Български демократичен център, "Атака" и АБВ. Това са съответно зам.-председателите на парламента Явор Хайтов и Явор Нотев, както и бившият вицепремиер Кирил Цочев.

В бюджетната комисия разпределението между парламентарните групи е същото и ГЕРБ отново има 7 представители - Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Делян Добрев, Димитър Главчев, Владислав Николов и Диана Йорданова, БСП - Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски, ДПС - Аиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Реформаторския блок е с двама представители - Димитър Танев и Корман Исмаилов, Патриотичния фронт - Валери Симеонов и Емил Димитров (Ревизоро), Български демократичен център, "Атака" и АБВ са с по един - съответно Георги Ковачев, Николай Александров и Ивайло Калфин.