ГЕРБ и Патриотичният фронт са обсъдили днес 94 конкретни предложния в програмата на коалицията между НФСБ и ВМРО. Валери Симеонов нарече дискускията „много плодотворна” и категорично заяви, че ПФ не желае министерски постове в бъдещото управление.

„Ние подкрепяме програма за стабилно управление. Процесът на подкрепата има две фази – на първо място трябва да се обединим около документа, по който ще работи това правителство. Днес разгледахме нашата програма. Не останаха непреодолими препятствия”, заяви Симеонов пред bTV.

Двете страни са стигнали до консенсус, че Министерството на икономиката, енергетиката и туризма трябва да се раздели, а това на спорта – да се закрие. По-късно обаче от пресцентъра на ПФ изпратиха следното уточнение:

Тази вечер в предаването "Лице в лице" по bTV съпредседателят на КП "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов e допуснал неволна грешка на езика. Патриотичният фронт настоява за закриване на Министерството на инвестиционното проектиране, а не на Министерството на младежта и спорта, както бе заявено в предаването.

„Обединихме се около управителния съвет на БНБ да бъде изслушан пред Народното събрание”, посочи още Валери Симеонов.

В училище да се въведе дисциплина „Родолюбие“ и всеки ден час по физкултура по искане на Патриотичния фронт е друг пункт, по който е постигнато съгласие с ГЕРБ. „Искаме  държавните дружества да се лицензират и да могат да изнасят електрическа енергия”, посочи лидерът на НФСБ. Двете формации са на едно мнение и за оздравяване на КТБ.

„Социалните помощи ще се дават само на семейства до три деца. ГЕРБ са съгласни на това”, информира Валери Сименов.
 
Разминаване има относно НЗОК – Фронтът настоява монополът на Касата да бъде разбит, докато от ГЕРБ са против. ПФ е категорично против Корман Исмаилов и Народна партия „Свобода и достойнство” да имат свой представител във властта.