Приятели, ще направите катастрофална грешка, ако не направите избори „2 в 1” тази есен – така бившият конституционен съдия Георги Марков се обърна към ГЕРБ от студиото на „Лице в лице”.

„Парламентарна държава може да съществува със силен парламент, не с комичен парламент”, посочи той. Според него хората искат „да се разчисти теренът”, като това означава предсрочни избори да изпадането от НС на всички, които в момента пречат на ГЕРБ, за да може „Бойко да си види истинските приятели, да види с кого да управлява”.

Той определи българския политически живот като „ГЕРБ и седемте джуджета”. Марков изрази мнение, че с наближаването на редовните избори и останалите партньори на Бойко Борисов ще го напуснат.

„Зациклихме с тая пропорционална система”, смята Марков. Той обяви, че ще подкрепи референдума на „Шоуто на Слави” в частта с въвеждането на мажоритарен избор на депутати.

Той обаче отбеляза, че парламентът е допуснал да минат и въпроси от допитването, които са в компетенцията само на Велико народно събрание.