Ясно е, че нещата в БСП не вървят. Грешим генерално. Това призна пред bTV активистът на левицата и бизнесмен Георги Гергов. „На село се правим на комунисти, в малкия град - на социалисти, в големия – на социалдемократи”, допълни той.

По думите му БСП е загубила изборите главоломно. „Да сме четвърта политическа сила – това ли трябва да ни е гордостта”, попита риторично Гергов. Той увери, че ще подкрепи Михаил Миков на идния конгрес на партията, но щял да си каже какво мисли.

Гергов изрази мнение, че новото правителство трябва да тръгне от кота нула и да изчисти минусите. По думите му Бойко Борисов не е готов да търпи своеволията на коалиционните си партньори.

„Аз съм някакъв „продукт“ на демокрацията – лявомислещ, но богат човек. Какво ми е на моя „Мерцедес“ и на това, което имам? Аз си лягам, ставам си с кредитите, обслужвам ги към банките, плащам си данъците. Мога спокойно да гледам хората в очите. Но защо не се изясни един път завинаги какво се случва в икономиката на България? Никой не захваща тази тема“, каза още Георги Гергов.