Не може Пловдив да има 96 000 глава на едните избори, а на следващите да има 46 000 – не са виновни структурите, виновни са грешните ходове и на този конгрес трябва да набележим кой е виновен. Миков кара влака, но не трябва да опразва вагоните. Този коментар направи бизнесменът и лидер на БСП под тепетата Георги Гергов.

В студиото на „Лице в лице”, той посочи някои от основните въпроси, на които Столетницата дължи отговор на своите избиратели. Сред тях са отношението към енергийните проекти („Защо събирахме подписи за „Белене”?”), към Русия („70% от нашите гласоподаватели са русофили”) и към ДПС („2 пъти се доверяваме на ДПС, 2 пъти оставаме излъгани или не оправдават нашето доверие”).

Във връзка с последното, Гергов разказа, че по време на кампанията за парламентарните избори през 2013 г. Сергей Станишев го е извикал в кабинета си и му е представил Петър Чобанов като бъдещ финансов министър, като пловдивският лидер на БСП не познавал финансиста. С днешна дата той разкритикува решението му да мине в редиците на ДПС.

Георги Гергов изрази мнение, че в БСП не е ясно и отношението към ГЕРБ, но на последните избори левицата не е успяла да направи битка с хората на Борисов. Според него двете партии трябва да работят заедно за благото на България, като форматът в случая не е от значение.

„Ние сме твърде слабички, за да участваме в едно такова правителство”, коментира Гергов.

Според него няма битка между Михаил Миков и Сергей Станишев, като промените в устава на БСП не са толкова важни, колкото биват представени от медиите.

Бизнесменът коментира и темата „КТБ”: „Нищо няма да излезе от комисийките, парите ги няма, който ял-ял, който пил – пил, (...) трябва да се следи накъде ще отидат активите”. Той отказа повече подробности за генезиса на банката: „25 години аз съм в бизнеса, като съм бил в големия бизнес, знам много неща. Ако съм говорил, нямаше да ме има тук – Илия Павлов го няма, Емил Кюлев го няма, защото не си знаеха мярката”.