Вътрешният министър Румяна Бъчварова действа адекватно по казуса „Гърмен”, но в ДАНС все още не са се събудили. Това обяви пред „Лице в Лице” ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок и председател на комисията по вътрешен ред и сигурност.

Преди месеци Атанасов обяви, че „ДАНС са спяща клетка”, защото са проспали казуса „КТБ”.

Реформаторът вини ДПС за напрежението в Гърмен. Той припомни, че на предходните местни избори в Гърмен от 487 души в ромския квартал „Кремиковци” 78% са гласували за Ахмед Башев (дългогодишен кмет на града и член на ДПС). Атанасов признава обаче, че в града има натрупани проблеми и институциите носят голяма вина за напрежението там в момента.

Депутатът от РБ напомни, че преди избори винаги се експлоатира ромската тема и ДПС неслучайно се представя като защитник на ромите.

Преекспонират се проблемите между партиите в Реформаторския блок и най-голяма полза от това има ДПС. Това каза депутатът от РБ в отговор на въпрос какво се случва в парламентарната група.

Атанасов припомни, че Блокът се състои от демократични партии. По думите му между тях няма непреодолими противоречия. Не сме разделени на никакви крила, категоричен е генералът.

Депутатът от РБ напомни, че преди избори винаги се експлоатира ромската тема и ДПС неслучайно се представя като защитник на ромите.

За новия шеф на БНБ той смята, че предложения от ГЕРБ Димитър Радев е добра кандидатура, но трябва да има и други кандидати и да има съревнование.

Атанасов е оптимист, че предложението промени в Конституцията ще съберат необходимата подкрепа в парламента. Според него, който е против тях, е за статуквото.