Странни и екзотични идеи и законопроекти бяха внесени в деловодството на парламента още в първите дни от работата на 43-ия му състав.

Още в първия работен ден на парламента от „Атака” внесоха в десетки поправки в закони и проекто решения. Сред тях са някои стари идеи - отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”, закриване на американските бази и забрана на новините на турски език.

Има обаче и една нова идея - отмяна на лятното часово време. Хората на Сидеров искат да се задължи правителството да отмени постановленията на Министерския съвет от 1979 г. и 1997 г., с които то се въвежда и регламентира.

„Едно време беше въведено, за да се пести ток. Това не е вярно първо, второ - вредите върху човешкия организъм са страшно много”, аргументира се лидерът на „Атака”.

„Доколкото ми е известно, само Казахстан и Узбекистан не си променят времето, не мисля, че трябва да сме различни по един не особено важен въпрос”, коментира депутатът от БСП Георги Кадиев.

Още една идея на „Атака” разбуни духовете - забраната за строеж на джамии. „В Швейцария я има. Прекалено много са вече, повече от църквите. Поне един мораториум временен може да се въведе”, смята Волен Сидеров.

„Невъзможно е. Свободата за изповедания е конституционно закрепена при нас и няма как да стане”, категоричен бе депутатът от ДПС Митхат Метин.

Само за седмица внесените предложения в деловодството на парламента вече са близо 40.