В последните дни сме свидетели на изключително грозна медийна кампания срещу управляващата коалиция, причините за която са кривите сметки на някои хора за резултатите от изборите. Това заяви здравният министър д-р Петър Москов на брифинг на ДСБ, предаде БГНЕС.

Политическата атака след изборите за разбиване на управляващото мнозинство в последните дни се изроди в компроматна война и медийна помия.

„Ясна е политическата атака, с конкретните политически носителки, която се превърна в медийна помия, през медиите на същите тези политически говорители. Ще преценим дали това ще доведе до съдебни искове нататък. Политическата атака не успя, нашата работа като политици беше да и се противопоставим и мисля, че издържахме. Тази политическа атака е лишена от аргументи и продължава като помия”, коментира Москов, който е зам.-председател на дясната партия.

Той съобщи, че РБ подготвят определени законодателни и нормативни инициативи, с които отново да се отвори въпроса за собствеността, свободата и регулационния режим на медиите: „Дали си агенция, медия или нещо друго трябва да подлежиш на едни и същи етични и законови норми”.

Другият зам.-председател на ДСБ ген. Атанас Атанасов стигна по-далече, заявявайки, че става въпрос за класическа хибридна война, която се води на територията на страната срещу реформаторските сили.

„Свързваме го директно с предстоящото гласуване на конституцията. Средите, които генерират атаката са тези, които не искат истината за КТБ, не искат да се проведе съдебната реформа”, допълни Атанасов.