ДПС ще посочи нова кандидатура за председател на Общинския съвет в Кърджали, съобщи 24rodopi.com. Това е новината от провеждащата се в момента среща на тримата съпредседатели на ДПС с актива на партията в града.

Областният младежки лидер Байрам Байрам не успя да събере при шест тайни вота необходимите 21 гласа. Днес той изрази готовност да се оттегли, а партията да предложи нов човек за вота, който да бъде подкрепен от всичките 24-ма съветници в 41-местния Общински съвет, разкриха съветници.

По този начин Движението ще излезе от кризата в общинската партийна организация и в разпоредителния орган на Кърджали.

Срещата на тримата съпредседатели на ДПС Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ с актива на партията в Кърджали започна в 19.00 часа в голямата зала на Бизнес инкубатора.

Основната тема на разговорите е кризата в 24-членната група общински съветници на Движението, които се разделяха на три лагера при гласуванията за Байрам Байрам.

Очаква се сбирката да продължи до полунощ. Мнения за излизане от кризата в партийната структура и в разпоредителния орган имат право да изкажат членовете на Общинския съвет на ДПС, общинското ръководство на Младежко ДПС и самите съветници. Освен 24-мата действащи съветници, в залата са и останалите, които бяха в 41-местната кандидатска листа.

Тримата съпредседатели на ДПС изслушали в понеделник следобед временния областен лидер на Движението в Кърджали Хасан Азис за случващото се в града. По-късно съпредседателите Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак запознали с казуса „Кърджали“ почетния председател на ДПС Ахмед Доган.