Централният съвет на ДПС освободи Христо Бисеров като член на партията до приключване на съдебните дела, заведени срещу него. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след заседанието.

„Ако решенията на съда са осъдителни, Христо Бисеров отпада като член на ДПС”, уточни Местан. Още през следващата седмица ще бъдат предприети необходимите действия по заличаването на Христо Бисеров от регистрите на Софийския градски съд като член на ръководните тела на ДПС.

Местан обясни, че темата за нов заместник-председател на ДПС не е разисквана дебат ще има, когато има и предложенията за заемане на този пост.

„С решението на Брюксел се спука най-силно надутият балон на Бойко Борисов за еврофондовете. Не искам да го мисля, но сигурно ще се спука и другият му балон за магистралите”, предрече на брифинг Местан. „Сред назначените от ГЕРБ има и достойни служители. Ние сме против кадровите чистки, но ще упражним сериозен натиск върху кабинета срещу герберските калинки”, обясни той.

Местан коментира и вчерашните думи на премиера Пламен Орешарски по отношение на държавните служители, които участват в протести. "Политически стерилният човек за мен е неестествен човек и служителят на държавата извън работно време може да има своите политически пристрастия, своето членство, но аз смятам, за нарушение на закон в работно време държавен служител да участва в протестни митинги били в подкрепа или против кабинета. Вероятно това е имал предвид премиерът Пламен Орешарски", заяви Местан.