Лидерът на ДПС Ахмед Доган, който от години не беше стъпвал на „Дондуков” 2, днес го направи за среща с новия домакин – президентът Росен Плевнелиев. Цялото ръководство на партията, част от тройната коалиция преди правителството на ГЕРБ, бе поканено на срещата в рамките на месеца на политическите консултации, иницииран от Плевнелиев.

Доган похвали държавния глава и призна, че е впечатлен от факта, че той е в една нова роля, която не е ясно дефинирана в самата Конституция” - създаването на надпартийно пространство на съгласие и осмисляне на дългосрочните приоритети на страната.

В тази връзка ръководството на ДПС изрази одобрението си към Стратегията 2020, обявена от Росен Плевнелиев при встъпването му в длъжност. Пренебрегвайки факта, че доскоро той също е бил начело на държавното кормило, Доган подчерта, че след 20 години от началото на прехода, страната все още няма приоритети.

„Акцентирам на зова на президента - да помислим много отговорно, защото това е шанс. Вече сме загубили две години. Европа по необходимост започна Стратегия 2020 като търсене на изход от кризата”, каза лидерът на ДПС, правейки паралел с дългосрочния план за развитие на Брюксел „Европа 2020”.

Очаквайте още подробности за срещата!