На свое заседание тази вечер народните представители на „Движение България на гражданите” се разграничиха политически от гласуването на общинския съветник в Столичния общински съвет Прошко Прошков, съобщиха от партията на Меглена Кунева.

Причината за решението им е гласуването на Прошков в подкрепа на по-скъпия билет за градски транспорт в София, въпреки решението на партията против новата цена от 1,60 лева за единично пътуване.

„През последните дни, във връзка с нарушението на решението на партията, са постъпили мнения от столични и други структури на ДБГ в страната, адресирани до депутатите и ръководството, с искрено недоумение и огорчение за неспазване решението на Изпълнителния съвет”, посочват от партията в официалното си съобщение.

Според депутатите от ДБГ, повишаването на цената на билета не е достатъчно мотивирано, не среща подкрепа и представлява подмяна на вота на избирателите на ДБГ в столицата.

Народните представители информират Контролния съвет на партията за постъпилите мнения от столицата и страната и очакват вземането на решение от Контролния и Изпълнителния съвети, съгласно устава на ДБГ.

Прошко Прошков започна политическата си кариера като районен кмет от ДСБ, но по-късно премина в партията на Меглена Кунева.

При гласуването на по-скъпия билет той лаконично коментира, че реформите в столицата се нуждаят от пари.