Независимият депутат Георги Марков от Великотърновския избирателен район, който напусна парламентарната група на ГЕРБ през декември миналата година, вече е официално изключен от партията.

Дни след отцепването си свищовлията не изключи възможността отново да се завърне при Бойко Борисов, но това вече няма да е възможно. Още на 13 януари Изпълнителната комисия е взела решение да го изключи от редиците на ГЕРБ и да го лиши от поста общински председател на организацията в Свищов, предаде БГНЕС.

В момента партийната организация в крайдунавския град се дирижира от общинския съветник д-р Кристиян Кирилов, който е назначен за временен лидер. До два месеца, както гласи уставът, трябва да се проведе отчетно-изборно събрание за определяне на нов общински председател.

Самият Георги Марков не е изненадан от решението. Вече можел свободно да работи и защитава хората, които са го избрали и няма кой да му диктува как да гласува отгоре, коментира той, цитиран от "Труд".

Междувременно и неговият баща Цветан Марков в знак на недоволство хвърли оставка като член на ГЕРБ в Свищов и се обяви за независим общински съветник.