Парламентът избра депутата от ГЕРБ Даниела Дариткова за председател на парламентарната здравна комисия на мястото на Десислава Атанасова. Именно новият здравен министър предложи комисията да се оглави от досегашния заместник-председател.

Нейното място ще заеме Галина Милева – също от ГЕРБ, а още двама от управляващата партия - Светомир Михайлов и Станка Шайлекова, стават членове.

Галина Милева е и председател на временната комисия, която търси причините за високите цени на лекарствата на българския пазар.

Парламентът направи промени, предложени от ГЕРБ, в състава и на други комисии. Зам.-председател на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм стана Диан Червенкондев, който излиза от бюджетната комисия.

В икономическата Червенкондев заема мястото на Валентин Николов, който стана заместник-министър след рокадите в енергийното министерство. В състава на ресорната комисия влизат още Георги Андонов и Доброслав Димитров.

Пламен Русев беше освободен, но влиза в социалната комисия. Нейни членове стават и Александър Стойков и Красимира Симеонова.

В комисията по бюджет и финанси пък влизат Антоний Кръстев и Светлин Танчев.

Емил Радев попълва антикорупционната комисия на мястото на напусналия парламента депутат от ГЕРБ Николай Коцев. Радев обаче излиза от комисията по европейските въпроси.

От комисията по жалбите и петициите на гражданите беше освободена зам.-председателят Красимира Симеонова и Иван Божилов. За нов зам.-председател беше избрана Снежана Дукова, а в комисията влязоха Петър Даскалов и Валери Ангелов.

Депутатите направиха промени и в комисията по образованието - освободиха Георги Андонов и избраха Златко Тодоров на неговото място.

Светлин Танчев и Красимир Минчев бяха освободени от комисията по външна политика и отбрана. На тяхно място бяха избрани Ангел Даскалов и Михаил Николовски. Последният излиза от комисията по европейските въпроси и европейските фондове.