Не трябва да разглеждаме борбата с корупцията като политически обвързано с действията на правителството. По този начин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори в студиото на „Лице в лице” на обвиненията на Реформаторския блок, че управляващите и БСП заедно работят срещу кадри на дясното обединение.

Повод за тези коментари, идващи предимно от ДСБ, са скандалите с продажбата „царските конюшни” (заради която оставка подаде областният управител Веселин Пенев от НПСД) и спецакцията в Община Перущица (в резултат на която кметът от ДСБ беше арестуван и му беше повдигнато обвинение). И двата сюжета са свързани със сигнали, подадени от БСП.

„За кмета на Перущица бих посъветвал представителите на реформаторите да поговорят с Методи Андреев, той е от Перущица. Той направи няколко разговора с РБ и им препоръча да не го защитават”, коментира Цветанов, който отбеляза, че идващата от прокуратурата информация дава основание да се предполага, че наистина в общината е имало корупционни схеми.

По отношение на скандала с апетитния терен в столицата, бившият вътрешен министър насочи вниманието към купувача – бившият директор в КТБ Янков Иванов, чийто брат работел на висока позиция в сферата на здравеопазването във Варна. Последният бил в центъра на скандал през 2010 г., когато бил укрит прострелян криминално проявен мъж, без за това да бъде уведомена полицията. В последствие отново ДСБ се оплакали от политическа репресия.

По думите му земеделското министерство на два пъти е питано за становище за „царските конюшни”, като това може би означава, че някой се е опитвал да оказва натиск.

Цветан Цветанов отхвърли твърденията, че атаките срещу РБ са дошли след отказ на реформаторите за общо явяване на изборите. Той посочи, че от 2007 г. насам ГЕРБ последователно са отхвърляли подобни предложения – от страна на СДС, Синята коалиция и т.н. „ГЕРБ участваме самостоятелно, за да видим каква е нашата обществена подкрепа”, подчерта Цветанов.

Той отново не назова двойката, която партията е излъчила за предстоящите президентски избори.