ГЕРБ се нуждае от силен партньор, а не от комплексиран, който да повишава градуса в управлението. Това пише в декларация на ГЕРБ, прочетена от нейния председател Цветан Цветанов, предаде агенция „Фокус”.

Според Цветанов тезата на Реформаторския блок, че трябва да бъде създадено ново правителство е несъстоятелна. „ГЕРБ и РБ трябва да бъдат силни партньори, които заедно с останалата парламентарна подкрепа дават възможност да правим политики, а днес повече от всякога страната ни се нуждае от това”, посочи още Цветанов.

Цветанов допълни, че през последната година е даден ясен знак за политическа воля за промени в конституцията. „През 2015 година има промяна на българската Конституция, която дава по-голямата независимост и се внасят поправки, които само преди година-две бяха немислими”, каза той.

Председателят на ГЕРБ цитира думи на министъра в оставка Христо Иванов, че подкрепата на най-много партии е необфодима за съдебната реформа. „Днес направихме точно това. Всички парламентарно представени партии изразиха своята принципна позиция”.

Цветанов благодари на Радан Кънев за разговорите му с лидера на ДПС Лютви Местан по повод Конституцията. „Ние можахме да направим 180 гласа, които да подкрепят Конституцията. Смятам, че това, което постигнахме юли месец, за да можем да внесем тези законодателни промени”, допълни той.