За съда или добро, или нищо – с тази реплика, твърде близка до клишето как се говори за покойник, главният прокурор Сотир Цацаров коментира оправдателната присъда на бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

Все пак стана ясно, че държавното обвинение ще протестира присъдата.

„Коментарът на присъдата се нарича протест. Казано по друг начин – за съда или добро, или нищо”, бяха точните думи на обвинител №1.

Припомняме, Софийски градски съд призна политика от ДПС за невинен по обвинения в данъчно-валутни престъпления. Становището на магистратите беше, че няма никакви доказателства за обвиненията, предявени на Бисеров от прокуратурата. Решението на СГС беше истински студен душ за прокурор Боряна Бецова, за която правосъдният министър Христо Иванов по-рано поиска дисциплинарно производство.

Запитан как се развива разследването срещу Христо Бисеров по обвинението за пране на пари, Цацаров отговори лаконично: „Нямам информация по този въпрос”.

По отношение на делото „Червеи” и коментара на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев, че то е „една голяма лъжа”, Сотир Цацаров каза: „Това е мнение на г-н Йовчев, всеки има право на мнение”.