БСП да поиска мораториум на Изборните правила докато Конституционния съд не се произнесе по законността на три от въпросите от референдума на "Шоуто на Слави" и докато не мине самото гласуване на допитването до хората. Това предлага на партийния актив лидера на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на bTV.

По думите на Нинова политическата нестабилност се задълбочава и проблемът с парламентарните мнозинства също се влошава.

Левицата днес провежда вътрешнопартийно допитване за участието си в президентските избори и приемане на правила за провеждането му. В бюлетината, с която bTV разполага, ръководството задава два въпроса. Как БСП да участва в президентските избори с възможни отговори: „В коалиция с други партии”, „Самостоятелно като партия”, „Като подкрепи кандидат на друга партия”, „Като подкрепи независим кандидат, издигнат от ИК”.

Вторият въпрос е „С кои от следните партии е допустимо БСП да преговаря за издигането на общи кандидати за президент и вицепрезидент?” Възможните отговори са: „Партиите от коалиция „БСП лява България”, АБВ, Атака, ВМРО, Движение 21, ДПС, НФСБ, Други.

Снимка: bTV

Председателят на БСП призова още за старт на опозиционни действия срещу ГЕРБ по места. По думите й трябва да се следи за нередности или злоупотреби с обществени поръчки, корупция и нарушение обещания, като например да не се вдигат данъците и таксите, което вече, според нея, се случва по места.