Исканият вот на недоверие от БСП няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща. Така премиерът Бойко Борисов отговори на заканата на левицата да атакува кабинета след Нова година.

"В здравеопазването се направиха доста неща. Още се правят, реформата върви", убеден е премиерът.

Преговорите за нов министър на правосъдието ще започнат след вторник, заяви още Борисов. Той не посочи конкретни имена, но подчерта, че ще се търси консенсусна фигура за овакантения от Христо Иванов пост.

Премиерът ще изчака утре Реформаторският блок да заяви своята позиция след излизането на ДСБ от властта и веднага след това ще се подготвят кандидатури за правосъден министър.

„Министрите в това правителство се назначават, след като с колегите от РБ поставим кандидатурите си, без квоти, и намерим най-добрия за дадения пост”, обясни той.

„Не искам да се пресира ДСБ заради даденото тяхно решение. Може да са имали основание и така да са преценили за момента. Убеден съм в техния разум, защото това са едни от най-интелигентните хора, събрани в тази партия. Може би са по-емоционални. Всеки иска да му се случи всичко веднага”, отбеляза още Борисов.

"В неделя с Радан бяхме първи приятели, как да ги възприемам, до вчера сме били първа дружба, как да го приема, че е като тези, които искат да ме унищожат", допълни премиерът.

Здравният министър Петър Москов заяви, че не имало натиск от страна на ДСБ да напусне поста министър на здравеопазването. 

"За мен смисълът е ДСБ и Реформаторите да продължат, защото смисълът е да променяме държавата заедно", коментира Москов.

Не мога да приема връщането на ДСБ в изолация, независимо от трудностите по пътя, допълни той.

Министърът и премиерът присъстваха на откриването на Отделение за реанимация към Клиниката по неврохирургия към болница "Пирогов".